Най-добрите GPS локатори - тракер за кола в света: ТОП #10 съвета

Най-добрите GPS локатори (тракер или проследяващо устройство) за автомобил в света: ТОП #10 съвета за вас. Системи за проследяване на автопаркове за онлайн проследяване (мониторинг) на автомобили или други превозни средства, които някога са били произведени. GPS проследяването на местоположението се превърна в един от най-широко използваните методи за позициониране и местоположение по света. Тази технология се използва в компютри, смартфони, лов и транспорт, както в професионалната, така и в частната сфера. Днес ще разгледаме най-добрите GPS тракери на пазара.

gps локатори най-добрите устройства за проследяване

GPS е съкращение от английската Global Positioning System. Това е система от 27 спътника, които се носят над нашата Земя на височина 20 000 км. Орбитата на тези сателити е настроена така, че поне 4 сателита да могат да проследяват всяко място на Земята. От общата система 24 сателита са активни, 3 от тях са неактивни и служат като резервни. GPS проследяването на местоположението може да определи позицията на статичен или движещ се обект с точност до 5 метра. За такава точна локализация се използват GPS локатори .

Как да изберем най-подходящия GPS локатор?

Има няколко критерия, които трябва да имате предвид. Вероятно първият е РАЗМЕРА , който има gps тракера . За локализиране на по-малки обекти или хора ще бъде по-разумно да изберете компактен GPS локатор, а за проследяване на големи обекти като камиони може да е подходящ по-голям размер с по-голяма батерия. ЖИВОТЪТ НА БАТЕРИЯТА също е важен. За дългосрочно проследяване на обект е препоръчително да избирате между локатори, които имат батерии с голям капацитет, например от 6000 - 10000 mAh - такова GPS онлайн проследяване може да работи в режим на готовност в продължение на 5 години.

В допълнение към проследяването, GPS тракерът може да прави и редица други неща, което е друг параметър, който трябва да се вземе под внимание при избора. Има например модули за GPS проследяване, с които можете да СЛУШАТЕ през телефона какво се случва в района на местоположението му . По същия начин, GPS модулът има и ЗАЩИТА СРЕЩУ НЕРЕГИСТРИРАНО РАЗГЛОБЯВАНЕ, подправяне или манипулация. Някои модели дори могат да ви предупредят за насилствено влизане в колата чрез изпращане на SOS сигнал/обаждане до телефонен номер по подразбиране. Например, GPS локатора в колата може да се постави и на открито, като в този случай е добре да знаете каква е формата му на закрепване или УСТОЙЧИВОСТТА СИ НА ВЪНШНИ ВЪЗДЕЙСТВИЯ (прах, вода), дали има хидроизолация IP 67. Не на последно място, става въпрос за действителната работа и предаване на сигнала и по този начин дали е ДВОЙНО (LBS+GPS) или ТРОЙНО (LBS+GPS+WIFI) проследяване на местоположението .

И така, каквото и да ви харесва, ето нашите съвети за Топ 10 GPS локатори, които определено ще намерят приложение при проследяване на движението на имоти и хора.

#10 Миниатюрен GPS локатор за проследяване на хора с активно слушане - Qbit

миниатюрен gps локатор

GPS проследяване - миниатюрен GPS локатор за проследяване предимно на хора с активно слушане - Qbit (тегло само 31 g) е идеален за проследяване на местоположението на вашите деца, възрастни хора или собственост . Той се отличава със своя компактен, лек дизайн за отлична мобилност и надеждност. Той е в състояние да издържи на екстремни среди и е водоустойчив (отговаря на стандарта IPX5). Устройството за проследяване е снабдено с GPS система и ви позволява да видите местоположението в реално време от компютър, таблет или смартфон.

Животът на вградената батерия осигурява до 3 дни работа. Полезна функция е активно да слушате събитията около Qbit устройството от разстояние чрез мобилен телефон или е възможна и двупосочна телефонна комуникация. Ако Qbit GPS устройството засече вибрации или силен звук над 70 децибела, то ще изпрати SMS съобщение до SOS телефонните номера по подразбиране , така че веднага да разберете, че човекът, който го е имал, може да е в неприятна ситуация.

#9 Контейнер GPS локатор за проследяване движението на пратката - 3800mAh батерия + IP66

контейнерен GPS локатор

Контейнерният GPS локатор за проследяване движението на пратката е проследяващо устройство с функции за сигурност при тежък воден и автомобилен транспорт. Можете лесно да прикрепите проследяващото устройство към вътрешността на контейнера с помощта на вграден магнит . Благодарение на батерията от 3800 mAh, GPS устройството може да работи в режим на готовност почти 60 дни. Предлага GPS + LBS двойно прецизно позициониране в реално време. След като онлайн тракерът има добър GPS сигнал, той ще го намери чрез GPS. Ако няма GPS сигнал, ще го намери чрез LBS. Високата степен на защита IP66 позволява функционалността на устройството дори в взискателна външна среда .

GPS устройството за проследяване намира своето приложение при корабен и железопътен контейнерен транспорт. GPS тракерът също ще предупреждава за неоторизирана намеса при инсталиране на устройството или при отстраняване на устройството. GPS модулът автоматично идентифицира текущото състояние на околната среда на контейнера и променя режима между статичен режим (качване на GPS данни на всеки 3 часа), режим на сухопътен транспорт (качване на GPS данни на всеки 10 минути) и режим на морски транспорт (качване на GPS данни на всеки 3 часа).

#8 OBD GPS локатор 4G с високоговорител и точност до 2,5м

GPS локатор obd локатор тракер за автомобила

OBD GPS локатор 4G с високоговорител и точност до 2,5 м е чудесно устройство за проследяване и безопасност за автомобили и търговски превозни средства . Получете цялата необходима информация за проследеното превозно средство в реално време и следете изминатия маршрут и състоянието на превозното средство. OBD устройството е съвместимо с повечето превозни средства на пазара, произведени след 2004 г. С това устройство няма да имате проблем да локализирате вашия автомобил с висока точност до 2,5 метра. GPS локаторът има вграден високоговорител за слушане и по този начин гласов мониторинг. Светодиодните индикатори за състоянието на устройството - 3 светодиода , които сигнализират за състоянието на устройството - могат да бъдат деактивирани, което ще изключи LED сигнализацията - и следователно GPS локаторът е абсолютно незабележим.

Минимална консумация на енергия - устройството е оборудвано с високопроизводителен чип, благодарение на който има ултра ниска консумация на енергия и следователно не оказва негативно влияние върху батерията в автомобила. Това е много малко и леко устройство, което може да се държи с една ръка. Поради тази причина може лесно да се скрие навсякъде в превозното средство, така че да не се вижда от други хора.

#7 4G соларен GPS тракер - проследяване в реално време IP67 водоустойчив + 10000mAh батерия

GPS тракер за автомобила
4G соларен GPS тракер - проследяване в реално време IP67 покритие водоустойчив + 10000mAh батерия. Соларен панел, магнитно зарядно устройство, водоустойчивост IP67 правят това устройство идеално за различни приложения, които изискват дълго време в режим на готовност и непрекъсната оптимална производителност. LTE комуникацията с авариен GSM (2G) осигурява стабилна връзка в почти всички случаи. В допълнение към тези функции, множество режими на работа, разнообразие от периферни устройства и набор от уведомления, задействани от събития, ще направят този локатор ценна част от вашата стратегия за управление на автопарка. Идеален е за използване на кораби, камиони, ванове, работни машини, селскостопански машини и др.

Лесно зареждане чрез соларен панел и магнитно зарядно устройство . Соларният панел с магнитно зарядно устройство осигурява дълго време в режим на готовност в почти всички случаи. Устройството може да осигури до 2 години работа с едно зареждане, а когато е изключен, сензорът на Хол ще задейства и изпраща предупреждение, така че мениджърите на автопаркове да са сигурни че активите им са под постоянна защита.

#6 Зарядно за кола 2x USB с GPS и слушане - МУЛТИФУНКЦИОНАЛНО

gps тракер в зарядното за кола

Зарядно за кола 2x USB с GPS и подслушване - МУЛТИФУНКЦИОНАЛНО ще ви предостави достатъчно информация в реално време за проследеното превозно средство. На пръв поглед е класическо зарядно за кола, но вътре крие GPS локатор. Има зарядно   съвместим с всички превозни средства на пазара , тъй като се включва в запалката в колата. С това зарядно за кола няма да имате проблем да локализирате автомобила си, когато го заемате например на приятелка или дете и по този начин елиминирате нежеланите емоции и страха дали екипажът е добре.

Устройството разполага със свободно достъпно приложение "TrackSolid" (iOS, Android) за вашия мобилен телефон, с което можете да следите текущата позиция на автомобила. В случай на спешност можете да натиснете съответния SOS бутон за 3 секунди, за да активирате алармата. След това устройството ще изпрати SMS на мобилния номер по подразбиране и ще го набере, докато не бъде получено обаждането. Устройството поддържа откриване на статуса на автомобила, независимо дали е стартиран или изключен. В случай, че неупълномощено лице запали автомобила без ваше знание, ще получите незабавно известие на мобилния си телефон. GPS проследяването на автомобили никога не е било по-лесно.

#5 GPS проследяване - УЛТРА ТЪНЪК 8mm GPS локатор + 2500mAh батерия - проследяване на движението на пратки

gps проследяване - локатор

GPS проследяване - УЛТРАТЪНКИ 8 мм GPS локатор + 2500 mAh батерия е отличен, ненатрапчив тънък локатор, подходящ за проследяване на пратки , хора или превозни средства. Сред другите локатори той се отличава най-вече с размерите си – с размери от само 110х61 мм и дебелина от едва 8 мм, той се нарежда сред най-незабележимите GPS локатори за проследяване. Освен класическите функции предлага и засичане на разопаковане на предмет, което използва сензор за светлина. На практика това означава, че ако го използвате, например, за да проследите пакет и някой отвори пакета, GPS локаторът го разпознава и може да ви изпрати известие под формата на SMS съобщение с текущите GPS координати.

Основната му цел е да проследява пакети, пратки или стоки, но може да проследява и превозни средства или хора, а гъвкавостта му е още едно предимство пред други устройства за проследяване. След като поставите SIM картата в устройството, можете да проследявате нейното местоположение в реално време . Във времена на глобална икономика логистиката и свързаната с нея защита и грижа за стоките са може би най-важни. Благодарение на супер тънкия дизайн, GPS локатор (2500 mAh ) може да бъде поставен към всяка опаковка и по този начин да се минимизира рискът, свързан с кражба или загуба на стоки.

#4 OBD GPS локатор с точност под 10 метра

GPS локатор в OBD

OBD GPS локаторът с точност под 10 метра е чудесно устройство за проследяване и безопасност за автомобили и търговски превозни средства . Получете цялата необходима информация за проследеното превозно средство в реално време и следете изминатия маршрут и състоянието на превозното средство. OBD устройството е съвместимо с повечето автомобили на пазара, произведени след 2004 г. OBD устройството има стандартен интерфейс, така че инсталирането му в автомобила е много лесно. В случай, че неупълномощено лице прекъсне връзката на ODB устройството, ще бъдете незабавно информирани за това под формата на SMS съобщение на вашия мобилен телефон. Устройството е оборудвано с високопроизводителен чип MTK2503D, благодарение на който има ниска консумация на енергия и следователно не оказва негативно влияние върху батерията в автомобила.

OBD устройството поддържа GPS и LBS локализиране. GPS е за определяне на позиция навън с отклонение до 10 метра и е зависим от получаване на данни от сателити. А LBS е за позициониране на закрито (в сгради, помещения, фирми) с точност под 50-150 метра, а проследяването се получава от данни през GSM мрежа, така че тази функция може да работи навсякъде на място с обхват на мобилен сигнал. Ако притежавате автопарк във вашата компания, имате възможност да ги проследявате едновременно в един акаунт. С помощта на системата "Tracksolid" можете да проследявате до 10 000 превозни средства едновременно.

#3 Мини gps локатор с магнит - 2800 mAh батерия + IPX5 водоустойчив + издръжливост до 2 години

gps локатор за автомобила за проследяване на местоположението

Мини gps локатор с магнит - 2800 mAh батерия + IPX5 водоустойчив + издръжливост до 2 години. GPS + LBS + WiFi позициониране - до три пъти по-голяма точност на определяне на местоположението в реално време. Мини GPS локаторът е лек и компактен тракер, който ви позволява да локализирате, наблюдавате без нужда от захранване с живот на батерията до 2 години (само в режим на пестене на енергия), когато местоположението се чете веднъж на ден или когато GPS се използва непрекъснато , може да работи до 45 часа. Локаторът е полезно решение за сигурност, което осигурява проследяване на движението на хора, стоки и превозни средства в реално време или на редовни интервали. Онлайн GPS тракер от ПРОФИО ЕЛЕКТРОНИКС (мобилно приложение).

Функцията GEO FENCE ви позволява да изпратите известие по имейл, когато напуснете маркираната зона (ако водачът на превозното средство се отклони от планирания маршрут). Компактните му размери и незабележимостта също са предимство. Той е оборудван със силен магнит, благодарение на който е много проста и в същото време гъвкава инсталация на GPS локатора директно върху превозни средства за тяхното локализиране. Можете да прикрепите GPS локатора към немагнитни обекти с помощта на включената 3M самозалепваща лента с велкро.

#2 GPS локатор за автомобил водоустойчив IP67 с магнит + капацитет на батерията 6000 mAh + слушане

gps локатор за кола

Онлайн GPS тракер за автомобил с батерия 6000 mAh , която му осигурява период на работа в режим на проследяване до 25 дни в зависимост от интервала за отчитане на позицията от 100 часа (когато позицията се актуализира на всеки 10 секунди) . Той е оборудван със супер бързо магнитно зареждане, при което трябва да го зареждате само около 3 часа, за да получите пълно зареждане, след което GPS тракерът може да се използва 5-10 дни. GPS + LBS + WiFi позициониране - до три пъти по-голяма точност за определяне на местоположението на устройството в реално време ще гарантира, че ще можете да намерите местоположението дори на места с по-лош GPS сигнал. GPS модулът е снабден с ултра-силен магнит и е много лесен и гъвкав за инсталиране за GPS наблюдение на превозни средства.

Включва защита срещу разглобяване и кражба със сензор за светлина. Веднага щом достъпът на светлина до локатора бъде възпрепятстван, сензорът изпраща предупреждение. Изпратеното известие има няколко форми, активиране на GPRS и изпращане на известие към приложението, активиране на GPRS и изпращане на SMS съобщение, активиране на GPRS - изпращане на SMS и набиране на зададен номер или активиране на GPRS и обаждане на посочения телефонен номер. Високата степен на защита IP67 (където може да бъде потопен в 1 m вода и напълно прахоустойчив) позволява функционалността на устройството дори в изключително взискателна външна среда. Голямо предимство на GPS локатора е възможността за обаждане от избрани SOS номера към GPS проследяващото устройство, така че да чувате звуците (разговора) около устройството, където се намира. Ако нивото на децибела надвиши 60 децибела (счупване на стъкло, удар в тялото и т.н.), gps локаторът автоматично ще изпрати алармено известие до предварително зададения SOS номер.

#1 водоустойчив автомобилен GPS тракер с магнит + допълнителна голяма батерия 10000 mAh + слушане

мониторинг на превозни средства - gps тракер

GPS тракер за автомобил с батерия до 10000 mAh с индикатор за състоянието на батерията, може да работи с едно зареждане 30 дни (приблизително 2 часа онлайн проследяване на ден) до 2 години в зависимост от интервала на онлайн проследяване. Благодарение на силното магнитно тяло, можете да прикрепите GPS локатора PROFIO ELECTRONICS 3G към повечето повърхности и на различни места. Външната защита на IPX5 водоустойчиво ниво (защита срещу пръски вода и прах) позволява функционалността на устройството дори в взискателна външна среда . GPS устройството осигурява проследяване на потребителя под формата на SMS съобщение директно на вашия мобилен телефон , където ще бъде предоставена връзка към картата на Google и след щракване върху нея ще се покаже текущото местоположение на проследяваното превозно средство. Друг вариант за проследяване е мобилното приложение , наречено " Track Solid " (iOS, Android), с което можете да разберете местоположението на проследяваното превозно средство и различни необходими данни. Възможно е също да проследявате GPS данни чрез уеб интерфейса www.tracksolid.com .

Този тракер също поддържа GPS и LBS локализиране . Мониторингът на превозните средства не е единствената дейност, за която се използва модулът. В режим на готовност, ако GPS локаторът бъде премахнат или манипулиран, ще бъде записано предупредително съобщение и режимът за проследяване ще бъде активиран за 20 минути. При този модел е естествено, че функцията за прослушване на средата , в която е инсталиран модулът, е през мобилен телефон. Голямо предимство на този gps тракер е, че има така наречения режим на проследяване . Може да бъде настроен на режим на проследяване по време на движение, което означава, че веднага щом засече движение, ще ви изпраща данни в интервал от 5 до 86 400 секунди . След това, когато движението спре, той превключва в режим без движение и ще изпраща данни на интервал от 5 до 86 400 секунди. На практика това означава, че когато се движи, може да изпраща данни за местоположение, например на всеки 5 минути, веднага щом обект или човек спре, той превключва режима и изпраща данни на зададен интервал, например 1 час. Друга разлика е възможността за активиране на изключително икономичен режим . При този режим избирате две данни: време - от кога трябва да започне режимът, например от 14:00, и интервал - колко често да изпращате данни за местоположение в този режим. Той също така предлага опция за деактивиране на ръчното изключване, когато устройството не може да бъде изключено ръчно.

Надяваме се, че тези съвети и предложения относно GPS локаторите ще ви помогнат да изберете най-подходящия за вас. Можете да намерите по-широка гама от GPS локатори директно на уебсайта https://www.cool-mania.bg